Het Golden Lakes Hotel en het Clé Verte / Green Key-label
Update december 2024
Sinds 2020 heeft het Golden Lakes hotel het prestigieuze ecolabel CLE VERTE / GREEN KEY. In dit artikel lees je meer over de maatregelen die we in de loop der jaren hebben genomen om onze hoge milieunormen te handhaven.
HET EERSTE INTERNATIONALE LABEL VOOR DUURZAAM TOERISME
Het Green Key label is het eerste internationale label voor duurzaam toerisme dat wordt toegekend aan toeristische accommodaties. Het beloont een hotel dat zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid en milieubeleid.
Clé Verte / Green Key is aanwezig en erkend in 65 landen. Op dit moment hebben ongeveer 3.200 etablissementen over de hele wereld het label ontvangen, en de Golden Lakes is er trots op daar één van te zijn.
Het Green Key label wordt toegekend na een strikte procedure gebaseerd op de evaluatie van een lijst met verplichte en optionele criteria. Met deze lange lijst houdt het label rekening met alle milieukwesties die het toerisme beïnvloeden: water, energie, klimaat, afval, biodiversiteit, gezondheid, enz.
Lees de milieuverklaring die is ondertekend door het Golden Lakes Hotel.
Het milieubeleid van het Golden Lakes Hotel
Om dit prestigieuze eco-certificaat te behalen, heeft het Golden Lakes Hotel groene acties geïmplementeerd op verschillende gebieden, waaronder mobiliteit, voeding, isolatie, beheer van groene ruimten, bewatering, inkoop, onderhoud en verwarming van gebouwen, regenwaterterugwinning, afvalwaterzuivering, bewustmaking van onze teams over de eco-acties die in acht moeten worden genomen bij hun dagelijkse taken, enzovoort.
ENERGIEVERBRUIK BEPERKEN
Er zijn een aantal acties ondernomen om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen. Concreet betekent dit de installatie van warmtepompen, een betere isolatie, 100% energiezuinige verlichting met LED-lampen, automatische uitschakeling van de elektriciteit na vertrek en gecentraliseerd beheer van de verwarming, de installatie van intelligente thermostaten in de kamers en energiebeheer met domoticatechnologie, de invoering van ontdooi-programma’s voor diepvriezers en de installatie van elektrische terminals.
WATERBESPARING
Er zijn waterbesparende apparaten geïnstalleerd in douches en kranen, en we stimuleren ook het hergebruik van handdoeken in slaapkamers.
AFVALBEHEER
Er zijn verschillende sorteerpunten opgezet om het sorteren te vergemakkelijken. We verminderen het algemene gebruik van producten voor eenmalig gebruik:
- In de kamers: eliminatie van plastic en kartonnen bekertjes, kleine flesjes shampoo/lichaamsverzorging, badmutsen… (altijd verkrijgbaar bij de receptie), selectieve sortering van PMC.
- In de eetzaal: gebruik van herbruikbare placemats, eliminatie van bestekzakjes, gebruik van biologisch afbreekbare servetten.
- Op onze buffetten: eliminatie van plastic bakjes (honing, chocolade, jam), beter beheer van onze keuken, enz.
- In de keuken: sorteren van organisch afval.
KORTE CIRCUITS EN LOKALE PRODUCTEN PROMOTEN
Het menu van La Brasserie des Lacs is volledig opnieuw ontworpen om klanten lokale producten aan te bieden. Het merendeel van onze producten komt van nationale en lokale producenten.Doe het licht en de televisie uit als je de kamer verlaat.
Tags: Hotel